Nu flyttar Komvux Malmö Pauli 

Komvux Malmö Pauli flyttar sin verksamhet till kvarteret Margareta, Kungsgatan 44. Från och med höstterminen 2018 kommer all undervisning ske i lokalerna på Kungsgatan 44 (Värnhemsskolan).

Du gör fortfarande din ansökan som vanligt via ansökningswebben.

 

Jag vill studera vidare på folkhögskola – vad krävs?

Folkhögskolan är en utbildningsform för vuxna (från 18 år) inom folkbildningen. Folkhögskolorna har olika profilkurser (musik, hantverk, friskvård mm) men också så kallade allmänna kurser på grund- och gymnasienivå.

Allmän kurs är ett alternativ till komvux för att få grundläggande behörighet att söka vidare till högskola eller yrkeshögskola. Alla folkhögskolor har Allmän kurs på gymnasienivå, men en del av dem erbjuder också studier på grundskolenivå. Man kan alltså starta på olika nivåer beroende på hur länge man studerat tidigare.

Allmän kurs på gymnasienivå innehåller kärnämnen/gymnasiegemensamma ämnen och ofta har man möjlighet att välja en inriktning man är intresserad av. Efter studierna utfärdas ett studieomdöme.

Behörighet till folkhögskolan

Det finns inte några behörighetskrav för att få studera på grundskolenivå. Behörighetskravet för att studera på gymnasienivå är att man ska vara klar med grundskolan.

Det kan finnas behörighetskrav till profilkurserna och dessa kan variera beroende på vilken kurs man är intresserad av att söka till.

Läs mer om att studera på folkhögskola på folkhogskola.nu.