Komvux Malmö anordnar utbildningar på flera adresser men flertalet flyttas successivt till adressen Kungsgatan 44. Våra vård- och omsorgsutbildningar (Komvux Malmö Universitetsholmen) har redan flyttat hit liksom vårt utbud av teoretiska fristående kurser på grundskolenivå och gymnasienivå (Komvux Malmö Pauli).

Du gör din ansökan via ansökningswebben.

 

Yrkesförare godstransporter behörighet CE

Gymnasial vuxenutbildning
Antal studieveckor: 
42
Förkunskaper: 
Kunskaper motsvarande svenska/svenska som andraspråk grundläggande, delkurs X, samt B-körkort (manuell växellåda) och körkortstillstånd behörighet CE (bifoga kopia till ansökan). Lägsta ålder 21 år vid kursslut.
Omfattning: 
100%
Kursperiod: 
2019-01-07 - 2019-12-20
Skola: 
Komvux Malmö Agnesfrid
Poäng: 
1 000p
Ansökningsperiod: 
2018-10-25 - 2018-11-15
Beskrivning/innehåll: 

Yrkesförare inom godstransporter är de chaufförer som transporterar allt det som vi alla behöver varje dag. Det kan vara korta körningar i närområdet eller körningar på hundratals mil rakt genom hela Europa. Yrkesförare kör med fordon och last för stora ekonomiska värden.

Utbildningen ger de kunskaper och färdigheter som behövs för att som yrkesförare arbeta med godstransporter på ett säkert och kvalitetsmedvetet sätt. Du kommer att lära dig köra truck, tung lastbil och tung lastbil med tungt släp. Du lär dig också om de lagar och bestämmelser som styr yrkestrafiken. Med godkända resultat får du vid utbildningens slut körkortsbehörighet CE och yrkeskompetensbevis för godstransporter (YKB), ADR, krankort samt utbildningsintyg för arbete på väg och bakgavellift.

Utbildningen är på heltid och omfattar 1000 poäng. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår i utbildningen. Kostnad tillkommer för kurslitteratur samt diverse certifikat (cirka 1200 kronor).

OBS! Det är inte möjligt att söka om du har eller har haft C-körkort. Om du har ett godkänt teori eller körprov från trafikverket på gällande behörighet kan skolans förarprövare inte examinera denna körkortsbehörighet. Du måste då själv boka och betala examinationerna på Trafikverket.

Studieuppehåll: 2019-06-22- 2019-08-18.
Ansökan om CSN görs för hela studietiden.

Max antal platser: 14

Upprop sker 2019-01-07 kl 14.00. Anmälan sker i receptionen.

Angående validering

Exakt hur många veckor kurspaketet pågår är individuellt. Angivet antal veckor är maxantalet. Har du kunskaper inom området kan dessa komma att valideras och din totala utbildningstid kan då kortas. Läraren kommer att kartlägga och vid behov validera dina kunskaper först när du är antagen och har påbörjat din utbildning.
 

Sökkod: 
YR2AFYCE
Informationsträff: 
Ingen informationsträff.
Kontaktperson: 
Mathias Larsson, 0733 399 824, mathias.larsson@malmo.se
Kurser som ingår: 
Poäng
Fordonskombinationer - godstransporter200
Godstrafik200
Godstransporter - specialisering100
Godshantering - vux100
Yrkestrafik - vux300
Orienteringskurs100